• Home
  • Nieuws
  • Presentatie en dialoog Lokale Monitor 2018 FNV

Werk & Inkomen en WMO
Presentatie en dialoog Lokale Monitor 2018 FNV

Elke twee jaar houdt de FNV een landelijk onderzoek onder gemeenten met de vraag: Hoe scoren gemeenten onderling op het beleid WMO en Werk & Inkomen? Op dinsdag 9 april presenteert Lokaal FNV De Meierij de lokale resultaten en gaan we in gesprek met politici, burgers en maatschappelijke organisaties: Hoe ziet het beleid er in de praktijk uit?

De FNV heeft een jarenlange traditie opgebouwd van vergelijkend onderzoek over de kwaliteit van het gemeentelijk sociaal beleid. Dit jaar hebben 138 gemeenten, waaronder ook Meierijstad, aan dit onderzoek meegedaan. Met dit onderzoek brengt de FNV een aantal aspecten van het gemeentelijk beleid in kaart, zoals de Thuiszorg, WMO-vervoer, Beschut Werken en Armoede onder kinderen.
De Lokale Monitor biedt aangrijpingspunten voor iedereen die zich wil inzetten voor een sociaal en rechtvaardig beleid.

Na de presentatie over de resultaten van Meierijstad wordt ‘De Lokale Monitor’ aan twee wethouders aangeboden. Hierna is er een gesprek met deelnemers van betrokken organisaties en met politici in de zaal. Uiteraard kan het publiek ook vragen stellen en haar mening geven.

Van harte welkom op dinsdag 9 april 2019.
Locatie: De Stapperij, De Bunders 3, 5467 JZ Veghel

Programma
19.00 uur Inloop
19.30 uur Welkom en presentatie resultaten
20.00 uur Overhandiging rapport Lokale Monitor 2018 en interview met twee wethouders 20.30 uur Pauze met een drankje
20.45 uur Dialoog met politici, maatschappelijke organisaties en publiek
21.30 uur Conclusies
21.45 uur Afsluiting
Debatleider is de heer Leo Bisschops, voorzitter van KBO Brabant.

Aanmelden: verplicht, maar wordt op prijs gesteld: mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.