• Home
  • Nieuws
  • WhatsApp-groepen, oplettendheid geboden !

WhatsApp groepen, oplettendheid geboden!

Bij enkele straten in De Donken is een ‘nextdoor’-brief bezorgd. Deze is waarschijnlijk niet verstuurd door de persoon die genoemd wordt in de brief, maar het bedrijf zelf. De brief bevat een uitnodiging om lid te worden van deze buurtapp

De app kan zonder meer nuttig zijn, de 'persoonlijke' wijze waarop buurtbewoners worden benaderd is enigszins misleidend en het is verstandig om goed te bedenken welke privacygevoelige informatie je mogelijk prijsgeeft, mocht je op deze uitnodiging in gaan. 

Oplettendheid is geboden. Bekijk de linken.

!!! Onderaan deze tekst herplaatsen we een eerder geplaatste tekst van Wijkraad De Bunders, op welke wijze men zelf in Meierijstad een Buurt WhatsApp-groep kan opzetten

nextdoor 2

Avrotros-Opgelicht schrijft over Nextdoor:  

“Uit verschillende plaatsen in het land komen meldingen binnen van ongevraagde (reclame)post van Nextdoor. De brief bevat een uitnodiging om lid te worden van deze buurtapp en is zogenaamd namens een buurtbewoner verstuurd. In een aantal gevallen worden ook de achternaam en zelfs de straatnaam van deze bewoner genoemd op de brief, waardoor deze persoon eenvoudig te achterhalen valt. Bij navraag blijkt echter dat deze persoon van niks weet: de brief is in werkelijkheid door het bedrijf zelf verstuurd. De eerste aangiften wegens identiteitsfraude zijn al ingediend….”

Lees de hele tekst via deze link:

https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/artikel/landelijke-signalering-misleidende-uitnodigingsbrief-voor-buurtapp-nextdoor/

De Consumentenbond heeft een uitgebreide beschrijving gemaakt van de voors en tegens van Nextdoor, bekijk hiervoor de volgende link:

https://www.consumentenbond.nl/smartphone/nextdoor-buurtapp

Buurt Whats App-groep in Meierijstad

 Heeft u al eens nagedacht om in uw buurt een Whats-App-groep te beginnen? Met een Buurt WhatsApp-groep wisselen alerte buurtbewoners informatie met elkaar uit over verdachte situaties in de wijk. De BuurtWhatsApp-groep geeft de wijk extra ogen en oren. Bewoners kunnen zelf het initiatief nemen om zo’n Whatsapp-groep te starten of er lid van te worden.

Op dit moment zijn er in de gemeente Meierijstad verschillende Whatsapp-groepen actief. Wilt u weten of er in uw buurt of straat een WhatsApp-groep actief is en wilt u zich daar bij aansluiten? Kijk dan op www.wabp.nl. Daar vindt u alle geregistreerde groepen.

Wilt u zelf een groep opstarten, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan een informatiepakket. Hierin staat goede informatie. Het verdient aanbeveling om de adviezen die daarin staan, op te volgen, zoals bijvoorbeeld regels afspreken met de deelnemers. Meld de WhatsApp-groep aan bij de BIN-coördinator. Ook de wijkraad (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zou graag bericht krijgen bij de start van een App-groep in De Bunders.

Eventueel kan een BIN-coördinator adviseren bij het opstarten van de WhatsApp-groep.
(Let op: bel bij heterdaad-situaties altijd de politie via 112)

Wat is BIN Meierijstad?

Stichting Buurt Informatie Netwerk Meierijstad – kortweg BIN Meierijstad – is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente met als doelstelling de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Om de veiligheid en leefbaarheid in de wijk te vergroten is het nodig dat de politie en gemeente haar werk optimaal doet. Wijkbewoners kunnen daarbij helpen door lid te worden van BIN Meierijstad. Doordat BIN-leden, de politie en de gemeente op een eenvoudige manier informatie met elkaar uitwisselen, kan er gericht worden gewerkt aan de veiligheid en leefbaarheid. Zo vermindert de criminaliteit en worden wijkbewoners bij het werk van de politie en gemeente betrokken. BIN Meierijstad draagt dus bij aan een fijnere en veiligere buurt.

Voor info: https://www.binmeierijstad.nl/