logo Natuurtuin

Woensdagmiddag is natuurmiddag op de Natuurtuin.
Open middag voor kinderen en begeleiders wekelijks 14.00-16.00 uur.
Jaarprogramma 2017

Natuur-Doe-Dag woensdag 12 april 2017 14.00 - 16.00 uur
Paaseitjes en natuurspelletjes, knutselen, een speurtocht, een poppenkast.

Kortom: een middag helemaal voor de kleintjes georganiseerd met leerlingen van ROC de Leijgraaf. Neem je (groot)ouders mee en kom spelen in de natuurtuin!

Kinderboerderijdag met Stekjesmarkt zaterdag 20 mei 13.00-16.00 uur
Dit jaar is het thema ‘eten en gegeten worden’. Bijzondere dieren, boerderijdieren, dieren in het bos, mensendieren: we eten allemaal anders! Kom het ontdekken op de natuurtuin! Een leuk spel, dieren knuffelen en nog veel meer.
Onze jaarlijkse stekjesmarkt van het IVN en het Ruilnetwerk. De kinderen zorgen voor verrassende stekjes en bezoekers nemen ook planten mee voor de moestuin, kruidentuin of vlindertuin. Ruilen mag maar geld niet – wie niets te ruilen heeft krijgt van de kruidengroep toch iets leuks voor in de (moes)tuin!

Buitenspeeldag woensdag 14 juni 14.00-16. 00 uur
Nationale Buitenspeeldag - een dag voor alle kinderen om heerlijk in de open lucht te spelen. Touwtje springen, zonder schoenen op het blotevoetenpad, de geiten uitlaten op de grasweide; (groot) ouders en vrijwilligers doen ook lekker mee.

Modderdag woensdag 28 juni 14.00-16.00
Een mooie kans om lekker met modder te kliederen! Het thema is Dieren en Modder. We kijken hoe een zwaluw een nest bouwt met gras en modder en bouwen zelf ook een nest. Kikkers graven zich in de modder in, varkens nemen een modderbad. Waarom doen ze dat? Jonge kinderen, oudere kinderen en volwassenen mogen op modderdag gewoon lekker vies worden.

Kruidenmiddag donderdag 29 juni 2017 14.00-16.00 uur
Tijdens de wekelijkse open middag voor volwassenen is er op deze dag extra aandacht voor de kruiden. Bezoekers mogen zelf kruiden plukken voor een kopje kruidenthee. Door te ruiken en samen in de kruidenvakken te kijken, ontdekken belangstellenden nieuwe kruiden en roepen ze herinneringen op over gerechten die ze eerder met kruiden hebben bereid. Een middag van herkenning en ontdekking in de kruidentuin!

Oogstfeest zondag 24 september 2017 13.00-16.00 uur
Ontdekken hoe het vroeger ging op de boerderij! Verschillende ambachten, zowel demonstraties als zelf meedoen. Alle vrijwilligers en organisaties die op de natuurtuin komen, werken samen om deze dag tot een geweldige viering te maken voor jong en oud. Kinderen mogen actief meedoen, er is muziek, shop even bij de kramen van diverse lokale producten en verenigingen. Vrijwilligers bereiden soep, kruidenthee en allerlei soorten oogstkoek.
Het Oogstfeest is voor iedereen – jij komt toch ook!

Scholen

Scholen kunnen bij de Natuurtuin leskisten of natuurmappen lenen (voor leeftijdsgroepen van 2-4 jaar, 4-6 jaar, 6-8 jaar en 8-12 jaar) of op aanvraag activiteiten ondernemen op de Natuurtuin. Het aanbod van materialen, beschikbaar voor alle basisscholen van de Gemeente Veghel, wordt elk jaar gestuurd naar alle scholen. Nieuw is een serie leskisten over biodiversiteit, met projecten en activiteiten voor in de klas en buiten. De kinderen van de onderbouw ontdekken de natuur In de Vlindertuin, de middenbouw verkent Natuur in de Buurt en de kinderen van groep 7 en 8 maken kennis met Biodiversiteit in Veghel. Voor informatie kunt u contact opnemen met de NME medewerker van de natuurtuin, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij Elkaar op de Natuurtuin, een gezellige middag voor volwassenen
Donderdag 14.00-16.00 uur van 12 mei – 20 oktober