logo Natuurtuin

Voor het werk op de natuurtuin kan de gemeente niet zonder de ondersteuning door vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die op woensdag middag de NME-coördinator ondersteunen. Op donderdagmiddag schenken gastvrouwen koffie voor de bezoekers van de open middag, Bij Elkaar in 't Bundertje. Wilt u ook helpen op de Natuurtuin, aanmelden op tel. 0413-343982 (dinsdag/woensdag), kom langs op woensdagmiddag of donderdagmiddag (12 mei tot 20 oktober).

De BunderBrigade

Op woensdagmiddag helpt een groep kinderen, 10 tot 13 jaar oud, met het verzorgen van de dieren. Deze kinderen zijn ook actief in de moestuin en helpen de jongere kinderen en andere bezoekers goed om te gaan met de cavia’s en konijnen. Ze laten de geiten uit op het weitje en leren kruiden te herkennen en gebruiken. Belangstelling? Elk jaar zijn er een paar openingen in de groep, kom maar langs op een woensdagmiddag en maak kennis met onze BunderBrigadiers.

De kruidenwerkgroep

Kruidenwerkgroep: zaterdag 9.00-12.00 uur, één keer in de maand.
2017: 18 febebruari, 18 maart, 8 aprril 20 mei, 10 juni, 8 juli, 9 september, 7 oktober, 11 november
De kruidenwerkgroep onderhoudt de kruidentuin, droogt kruiden, wisselt recepten uit en maakt kruidentheezakjes waar alle groepen van de natuurtuin van kunnen genieten. Tijdens de pauze wordt een lekkere kruidenthee gezet, leden wisselen kennis over kruiden uit, het is ook een gezellige ochtend voor de deelnemers. Kom gerust een uurtje meedoen of de hele ochtend!

Dierenverzorging.

Vind je het leuk de dieren in de natuurtuin te helpen verzorgen? De dierenverzorgers gaan samen met de beheerder ook letten op dierenwelzijn en natuurlijk gedrag van de dieren. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom op één van onze zaterdagen kennismaken!
:zaterdag 10.00-12.00 uur, één keer in de maand.
2017: 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 6 mei, 3 juni, 1 juli, 9 september, 7 oktober, 4 november, 2 december.

Open donderdagmiddag voor Volwassenen. Wij zoeken voor 2017 gastvrouwen!

Van mei tot oktober is Natuurtuin ’t Bundertje open op donderdagmiddag van 14.00-16.30 uur. Wijkbewoners, fietsers, wandelaars – iedereen is welkom bij deze gezellige middag. Op loopafstand van de Watersteeg, een mooie bestemming voor een wandeling met mensen die daar verblijven.
Onze vrijwillige gastvrouwen schenken graag een kopje koffie of thee voor bezoekers die een wandeling maken in de kruidentuin. Wij zoeken dit jaar nog gastvrouwen of -heren die op donderdag thee en koffie zetten, bezoekers ontvangen en een praatje maken. Iets voor jou – neem dan contact op of kom tijdens een open middag langs om kennis te maken!