Goede voornemens!!

Vooruitkijkend naar 2016 zou de wijkraad graag opnieuw een beroep op u willen doen. Het zou fijn zijn als wij als bewoners ons aan de regels te houden bij het aan de straatkant zetten van onze kliko’s (zowel de grijze als de groene), plastic zakken en het oud papier (in dozen, kratten of bijeengebonden). Doe dit op de dagen en tijden wanneer deze aan de beurt zijn.
De afvalkalender 2016 kunt u terugvinden bij uw deelwijk, of op de website van de gemeente www.veghel.nl. Deze kunt u downloaden en/of uitprinten. Ook is het mogelijk om de App “Recyclemanager” te downloaden op uw tablet of smartphone. Daarmee kunt u zelfs instellen dat u via een melding wordt gewaarschuwd als de kliko’s en/of plastic zakken (incl. drankkarton!) aan de beurt zijn in uw straat. Helaas verschijnt er ook dit jaar weer geen papieren versie en denkt de gemeente dat iedereen wel op een of andere manier kan beschikken over digitale gegevens. Mocht het een keer misgaan en men spreekt u hierop aan, leg dit probleem dan maar op het bord van de gemeente. Uiteindelijk blijven zij in gebreke.
Mocht men zich een keer vergissen, laat dan niets aan de straatkant staan, maar haal het weer binnen. Nu wordt regelmatig het straatbeeld bepaald door het oud papier (dat wegwaait) en plastic zakken, die worden aangevreten door vogels en ongedierte (ratten!). Spreek desnoods je medebewoners erop aan.
Een klacht melden bij de gemeente kan natuurlijk ook, indien aanspreken niet helpt; tel.nr. 140413.
Als wij ons aan de Afvalkalender houden (een link staat bij uw deelwijk), zouden we met zijn allen kunnen bereiken dat de wijk “De Bunders” in 2016 een schoner en opgeruimd karakter krijgt.

Denk ook eens aan de verkeersveiligheid. In vrijwel de hele wijk De Bunders mag er slechts 30 km per uur worden gereden. Meer dan 80 % houdt zich hier niet aan en helaas zijn dat meestal de bewoners van de wijk zelf. Spreek ook hier je medebewoner aan op zijn rijgedrag, of dien een klacht in bij de gemeente: tel.nr. 140413. Door je te houden aan de snelheid van 30 km. (op de woonerven: stapvoets!) in de wijk, kunnen kinderen gewoon veilig op straat spelen. Wat is er mooier om kinderen onbezorgd op de straat te zien spelen!

Dit zijn pas goede voornemens voor 2016; vindt u niet?
Gewoon doen dus!!

Arie Dijkhuizen, voorzitter