Natuurtuin ’t Bundertje zoekt vrijwilligers

Natuurtuin 't Bundertje is ingericht als educatiecentrum voor natuur- en milieueducatie (NME). De Natuurtuin heeft een bijzondere ligging tussen de twee woonwijken 't Ven en de Bunders en langs de Spoorlijn, 't Duits Lijntje, die een droge ecologische verbindingszone vormt.

De tuin organiseert van mei tot oktober open middagen voor senioren. Van 14.00-16.00 uur ontvangen vrijwilligers groepen van de Watersteeg en de Donk. Veel van de groepen komen speciaal naar de natuurtuin lopen voor deze middag, lekker buiten, een wandeling door de tuin en een gezellige ontvangst. De vrijwilligers van de natuurtuin schenken onder andere thee en koffie en maken een praatje met de bezoekers. Mensen uit de wijk op zoek naar gezelligheid zijn welkom, of (groot)ouders die met de kleintjes naar de dieren komen kijken. Het is een activiteit gericht op de zwakkere groepen in de samenleving: cliënten van de Watersteeg, mensen in een rolstoel. Ook willen we graag eenzame mensen in de wijk een ontmoetingsplek geven. Laagdrempelig en lekker midden in de woonwijk.

Hulp gevraagd!
Natuurtuin ’t Bundertje is op zoek naar een paar vrijwilligers die mee willen draaien in het rooster om groepen te ontvangen. Zoals gezegd gaat het om de maanden mei-oktober. Met twee vrijwilligers die één of twee donderdagen per maand mee draaien in het rooster, zou het team van de Natuurtuin al enorm geholpen zijn.
Vrijwilligers zetten stoelen klaar, ontvangen de mensen en schenken koffie en thee. Dit is allemaal kosteloos voor de bezoekers. De wandelgroep van IVN Veghel zet zich in om mensen vanuit dagbesteding de Donk te begeleiden; ook de wandelgroep van de Watersteeg komt regelmatig op donderdag op bezoek op de natuurtuin.

Wie vindt het leuk om één of twee keer per maand een middag (van 13.30-16.00 uur) mee te draaien? De groep is heel gezellig en de bezoekers zijn heel blij en dankbaar dat ze mogen komen.

Voor meer informatie: Pamela Kalis.
Telefoon: 0413-343 982 op maandagochtend / dinsdag / woensdag / vrijdagochtend

natuurtuin1 bun 2