Info-avonden Meierijstad aardgasvrij

Bijna alle woningen in Meierijstad zijn nu nog aangesloten op het aardgasnet. Maar in 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Dat betekent dat we moeten overstappen naar andere manieren om onze woningen te verwarmen, warm water te maken en te koken. Gemeente Meierijstad bereidt zich hier op voor.
Hiervoor komen onder meer online informatieavonden. Voor woningeigenaren in De Bunders is dit donderdag 11 februari aanstaande van 19:30-21:00 uur . Aanmelden kan via deze link: https://postcodecheck.w-e.nl/

 Meer info op deze site:
Op deze site kun je lezen hoe aardgrasvrij worden aangepakt gaat worden en wat dit voor u als inwoner van Meierijstad betekent:
https://www.meierijstad.nl/duurzaamheid/meierijstad-aardgasvrij_43388?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=aardgasvrij

Alle inwoners van Meierijstad nodigen we uit de online-vragenlijst in te vullen. Hierin kunt u aangeven wat u belangrijk vindt, welke kansen u ziet en welke zorgen u heeft. De doorkliklink treft u op bovenstaand genoemde pagina aan.

Online informatieavonden
In Meierijstad denken we in 2021 na over hoe we van het aardgas af gaan. Dat vraagt technisch onderzoek maar even zo belangrijk is uw kennis en mening. Uit het technisch onderzoek zijn nu de eerste grove lijnen bekend: duidelijk is welke wijken als eerste kans maken om van het aardgas af te gaan (de zogenaamde longlist-wijken). De volgende stap is nu dat we samen met de inwoners van de longlist-wijken kijken naar de andere kansen en mogelijkheden voor deze wijken.
Om daar over met u in gesprek te gaan, organiseert de Gemeente de komende tijd drie (online) informatieavonden. Wilt u zich aanmelden voor één van deze avonden? Als u zich aanmeldt, checken we of u in een van de longlist-wijken woont. Als dat het geval is, wordt u direct doorgelinkt naar het juiste aanmeldformulier.

AANMELDEN INFORMATIE-AVONDEN
Via deze link: https://postcodecheck.w-e.nl/

Donderdag 11 februari,
19:30-21:00 uur voor woningeigenaren in de Bunders